Deel je intentie!

Een kind maakt tijdens een scheiding ontzettend veel mee. Een overvloed aan emoties, wisseling van omgeving en je ouders die je ineens niet meer elke dag samen ziet. Het ene kind kan er makkelijker mee omgaan dat het andere, maar hoe dan ook het blijft voor velen een laste kwestie. Als ouder wil je altijd het beste voor je kind, dat is onze ervaring. Je eigen belang en emotie zet je opzij, hoe moeilijk dat ook is. Bij het opzetten van een ouderschapsplan maak je afspraken met elkaar, maar ook met je kinderen. Je spreekt uit hoe het er na de scheiding uit gaat zien en wat de ander mag verwachten.

Daarom laten wij altijd bij het opstellen van een ouderschapsplan de ouders een intentie opstellen. Welke intentie geef je je kinderen mee? Een intentie is als een belofte en belofte maakt schuld. Als het even niet zo lekker gaat tussen jou en je ex-partner, geef je je kinderen met deze intentie de ruimte om jullie erop aan te spreken. Zonder dat ze hiervoor veroordeeld worden.

Wij hebben de mooiste intenties voor je in een boekje gebundeld. Dit boekje is nog lang niet af, want er zijn nog zoveel ouders die hun intentie kunnen en willen uitspreken naar de kinderen toe. Klik op onderstaande afbeelding om het boekje te kunnen downloaden.

Wil jij je intenties delen? Laat hieronder je reactie achter (indien gewenst anoniem. Het is niet noodzakelijk om je mailadres achter te laten), zodat we ook jouw intentie kunnen opnemen in het boekje.

4 Comments

 1. Sandra

  Voor jou

  Ik beloof dat ik altijd naar je zal luisteren en dat ik er voor je zal zijn als je het moeilijk hebt. Papa en ik hebben het beste met je voor en zullen je altijd blijven steunen in wat je doet. We zijn trots op hoe je met onze scheiding omgaat. Liefs mama.

 2. Oma

  Voor mijn kleinzoon
  Oma houd heel veel van jou en zal er altijd voor jou zijn jij bent mijn alles mijn leven
  Oma zal altijd voor je blijven vechten maar kan niet tegen een rechter op
  Ik ben heel trots op jou hoe
  Jij hier mee om gaat want je bent nog zo klein
  Dikke kus van je Oma

 3. Andrea

  Voor Nina

  Lieve Nina, ik zal er altijd voor je zijn. Dat heb ik al 100x tegen je gezegd, maar nu wil ik het toch een keer voor je opschrijven. Jij staat altijd op nummer 1, altijd. Papa en ik beloven je dat we in jouw bijzijn geen vervelende dingen bespreken en dat we ook niet over elkaar gaan klagen tegen jou. Jij verdient de allerbeste ouders voor de rest van je leven.

  Kusje van,
  mama

 4. Juf Ingrid

  Voor alle kinderen…

  Een scheiding kan moeilijk, zwaar en verdrietig zijn. Ineens is die vertrouwde omgeving met allebei je papa en mama er niet meer. Als je niemand hebt om erover te praten, praat dan met je juf of met een vriendje of vriendinnetje. Iemand waar jij je goed bij voelt.

  Je verdient het om gehoord te worden, dat er iemand naar je luistert. Je bent sterkt, maar je hoeft het niet alleen te doen….

  Liefs,
  Juf Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.